Αρχική | Δορκάς | Αιγαίον | Άστριο | Τιμές | Κρατήσεις | Σέριφος
facebook ελληνικά english français Deutsch

Λίγα λόγια για τη Σέριφο

Πρωτεύουσα της Σερίφου είναι η Χώρα. Θεωρείται πρότυπο μεσαιωνικού οχυρωμένου οικισμού και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λειβαδιού.

Η Χώρα είναι μαγευτική απ’ όποια πλευρά και αν τη δεις. Είτε πάνω απ’το πλοίο όταν πλησιάζεις στο λιμάνι είτε όταν βρίσκεσαι ήδη στο Λειβάδι, η θέα των κάτασπρων σπιτιών, ενσωματωμένων με το άγριο φυσικό περιβάλλον είναι μια ζωγραφιά. Αξίζει μια βόλτα ακολουθώντας τα σκαλάκια απ’το Λειβάδι μέχρι την κορυφή του λόφου στο κάστρο. Η θέα θα σας αποζημιώσει!

Παραλίες

Λειβάδι, Λειβαδάκια, Ψιλή Άμμος, Άη Γιάννης, Άη Σώστης, Γάνεμα, Κουταλάς, Μέγα Λιβάδι, Πλατύ Γιαλός, Βαγιά, Συκαμιά είναι λίγες απο τις παραλίες που σας περιμένουν να κολυμπήσετε και να χαλαρώσετε.

Αξιοθέατα

Κάποια από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Σερίφου, που αξίζει να τα επισκεφτείτε είναι το Βενετσιάνικο κάστρο στην κορυφή του λόφου της Χώρας, το Δημαρχείο, το αρχαιολογικό μουσείο στη Χώρα, το λαογραφικό μουσείο στην Κάτω Χώρα, το μεταλλευτικό μουσείο στο Μέγα Λιβάδι, ο άσπρος Πύργος κ.α.

Μεταλλεία

Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Σερίφου αποτελούν τα μεταλλεία. Κατα την διάρκεια της λειτουργίας τους, τα μεταλλεία αποτελούσαν πηγή πλούτου της Σερίφου. Τον Αύγουστο του 1916 οι μεταλλωρύχοι κήρυξαν απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μισθούς. Ήταν η πρώτη αιματηρή απεργία που σημειώθηκε στην Ελλάδα με σημαντικά αποτελέσματα καθώς εδώ υπογράφτηκε για πρώτη φορά η 8ωρη εργασία. Τα μεταλλεία έκλεισαν οριστικά το καλοκαίρι του 1963 σημαδεύοντας βαθιά και ανεξίτηλα την κοινωνικοοικονομική δομή της Σερίφου. Αξίζει σίγουρα να τα επισκευτείτε.